Zdravlje svima
Novosti, zanimljivosti i korisni savjeti
Prirodni pristup zdravlju zglobova: biljni ekstrakti, glukozamin i kolagen
Zdravlje zglobova ključno je za održavanje kvalitete života, pogotovo kako organizam stari. Prirodni suplementi postaju sve popularniji kao način za očuvanje funkcije zglobova bez potrebe za farmaceutskim intervencijama. Biljni ekstrakti kao što su indijski tamjan, kurkuma i crni biber, zajedno s glukozaminom i kolagenom, nude obećavajuće rezultate u održavanju zdravlja zglobova.
Saznajte više
Ključni dodaci za zdravlje: važnost željeza, cinka, bakra, folne kiseline, vitamina C i vitamina B
Pravilna prehrana i balansirani unos hranjivih tvari ključni su za očuvanje zdravlja i vitalnosti. U današnje vrijeme, kada je sve teže osigurati sve potrebne vitamine i minerale samo putem prehrane, suplementi igraju važnu ulogu. Dodaci prehrani koji sadrže željezo, cink, bakar, folnu kiselinu, vitamin C te vitamine B6 i B12 mogu značajno doprinijeti našem zdravlju.
Saznajte više
Fitoterapija kod benignog uvećanja prostate
Prostata je muška spolna žlijezda, kestenjastog oblika, kroz koju prolazi mokraćna cjev. Osnovna funkcija prostate je proizvodnja sjemene tekućine.
Saznajte više
Počinje sezona krpelja
Krpelji su paraziti iz roda paučnjaka, koji za svoj razvoj i razmnožavanje trebaju obrok krvi.
Saznajte više
Mokraćni kamenci (urolitijaza)
Mokraćni kamenci (urolitijaza) su solidne čestice unutar urinarnog sistema.
Saznajte više
Značaj vitamina D
S obzirom na sveobuhvatne koristi koje vitamin D pruža, važno je osigurati adekvatan unos ovog vitamina, bilo kroz direktno sunčevo svjetlo, koje potiče njegovu prirodnu proizvodnju u koži, bilo kroz prehranu i suplemente. Redovni pregledi nivoa vitamina D mogu pomoći u održavanju optimalnog zdravlja, posebno kod osoba starije životne dobi, kako bi se minimizirao rizik od osteoporoze i drugih povezanih stanja. Vitamin D osigurava zdrav rast i razvoj djece.
Saznajte više
Proizvodi Zdravlje svima Kontakti